Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Iulie 2017
Vizualizari: 825
Comentează add

Psihologii avertizează că, pe termen mediu şi lung, copiii care cresc perioade îndelungate fără niciun părinte alături suferă serioase tulburări emoţionale şi comportamentale.

Peste 5.000 de copii din Mureş au cel puţin un părinte în străinătate

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Peste 5.000 de copii din judeţul Mureş au cel puţin un părinte plecat în străinătate, potrivit datelor furnizate de primăriile din judeţ.

Reprezentanţii Organizaţiei "Salvaţi Copiii" cred că numărul acestora este mult mai mare, întrucât nu toţi părinţii anunţă autorităţile de plecarea lor.

"Foarte mulţi părinţi aleg să muncească în străinătate. Din judeţul Mureş sunt peste 5.000 de copii care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Cel mai des întâlnită situaţie este familia din care pleacă un părinte. În această situaţie nu este obligat să anunţe la primărie, deoarece copilul rămâne cu celălalt reprezentant legal, dar, într-adevăr, sunt şi copii lăsaţi în grija bunicilor sau a a altor rude", a declarat pentru Radio România Târgu Mureş coordonatoarea de programe "Salvaţii Copiii" Mureş, Cristina Pantea.

Psihologii avertizează că pe termen mediu şi lung, copiii care cresc perioade îndelungate fără niciun părinte alături de ei suferă serioase tulburări emoţionale şi comportamentale.


Etichete Cristina PanteaSalvaţi CopiiiMureşstrăinătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live