Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

27 Decembrie 2017
Vizualizari: 857
Comentează add

Guvernul de la Madrid, sindicatele şi patronatele spaniole au semnat ieri, un acord de majorare a salariului minim pe economie cu 4 procente

Peste 500.000 de spanioli vor beneficia de majorarea salariului minim

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 

Creşterea se aplică începând de la 1 ianuarie 2018. Peste 500.000 de angajaţi vor beneficia de majorare, care va aduce un plus de 30 de milioane de euro la fondul asigurărilor sociale.   

Majorarea de 4% înseamnă că salariul minim pe economie va fi de 735 de euro pe lună, de la 707, cât este în prezent. Aceasta este esenţa acordului semnat ieri, la Madrid de premierul Mariano Rajoy cu liderii marilor centrale sindicale şi preşedinţii asociaţiilor patronale.

Acordul semnat ieri, va fi aprobat de guvern vineri, în ultima şedinţă din acest an şi mai cuprinde majorarea salariului minim pe anul 2019 până la suma de 773 de euro pe lună şi încă 10% în 2020.

Dacă pentru sindicate, acordul este o bază de negociere pentru recuperarea bunăstării salariţialor, pentru asociaţiile patronale, ele înseamnă un instrument de combatere a muncii la negru.

La semnarea acordului, Mariano Rajoy a declarat că anul 2017 a fost cel mai bun pentru o reducere a şomajului şi că PIB-ul a fost recuperat la valorile precedente crizei economice.


Etichete Mariano RajoyMadridsalariul minimPIB

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live