Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

27 Aprilie 2015
Vizualizari: 1248
Comentează add

Seismul puternic înregistrat sâmbătă în Nepal s-a soldat cu 4.010 morţi, a anunţat agenţia nepaleză însărcinată cu gestionarea catastrofelor.

Peste 4 mii de morţi în urma seismului din Nepal

sorin-solomon

Cutremur în Nepal. Foto: twitter.com/cctvnews.

Seismul puternic înregistrat sâmbătă în Nepal s-a soldat cu 4.010 morţi, a anunţat luni agenţia nepaleză însărcinată cu gestionarea catastrofelor, revizuind în creştere bilanţul precedent al acestei tragedii, informează agenţia France Presse, preluată de Agerpres..

Cutremurul a cauzat şi rănirea a cel puţin 7.500 de persoane, potrivit Centrului naţional pentru operaţiuni de urgenţă din cadrul Ministerului de Interne nepalez.
 
Secretarul de stat american John Kerry a anunţat luni că Statele Unite vor furniza un ajutor în valoare de 10 milioane de dolari pentru Nepal, în urma cutremurului de sâmbătă.
 
Într-o conferinţă de presă la New York, Kerry s-a declarat şocat de imaginile ''sfâşietoare'' ale victimelor şi ale distrugerilor provocate de seism în ţara de la poalele Munţilor Himalaya.
 
Oficialul american a precizat că în afara sumei de 1 milion de dolari drept ajutor de urgenţă anunţat sâmbătă pentru Nepal, SUA vor debloca încă nouă milioane de dolari ca ajutor umanitar.
 
''Aceşti bani vor fi folosiţi pentru a răspunde priorităţilor imediate pentru salvarea de vieţi în operaţiuni de căutare şi salvare, ca şi pentru asigurarea de adăposturi de urgenţă şi apă potabilă şi pentru alte nevoi în următoarele zile'', a menţionat într-un comunicat USAID, agenţia umanitară a Departamentului de Stat. 
 
Pe de altă parte, EFE transmite că Forţele Armate de Frontieră din India  au anunţat că circa 8.000 de oameni au traversat graniţa dintre Nepal şi India după cutremurul din Nepal.
 
Forţele indiene au creat circa 15 centre de atenţie pentru cei care au fugit din Nepal, de-a lungul frontierei dintre cele două ţări, care are o lungime de 1.751 de kilometri, şi au trimis 38 de vehicule la Kathmandu, inclusiv autobuze pentru a evacua cetăţenii indieni.

MAE a identificat alţi 6 români în Nepal
 
Ministerul de Externe, prin Departamentului Consular, Ambasadei României la New Delhi şi Consulatului Onorific al României din Nepal, a mai identificat în Nepal alți 6 cetățeni români.
 
Aceștia nu au putut fi contactați direct, însă, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a reușit să identifice și să contacteze familiile lor din țară care au precizat că cei 6 cetățeni români sunt în afara pericolului. 
 
Bilanțul la data de 27.05.2015, conform situației actualizate, indică un număr de 36 de cetățeni români identificați în Nepal. Lista cetăţenilor români din Nepal este actualizată permanent în acord cu solicitările de asistenţă consulară recepţionate. 
 
În ceea ce priveşte situaţia persoanelor aflate pe versantul muntelui, au fost declanşate operaţiuni de evacuare cu elicoptere, acestea fiind în curs de desfăşurare. 
 
Referitor la situaţia celor 4 alpinişti români, se menține legătura permanentă cu reprezentantul Federației Române de Alpinism și Escaladă. 
 
MAE precizeaza că, până în prezent, Ambasada României la New Delhi nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime. 

Etichete Seismul puternic înregistrat sâmbătă în NepalCutremurulSecretarul de stat american John Kerryjutor în valoare de 10 milioane de dolari pentru NepalForţele Armate de Frontieră din IndiaMinisterul de ExterneAmbasadei României la New DelhiConsulatului Onorific al României din Nepal,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live