Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 595
Comentează add

Peste 4% din populaţia României a părăsit ţara în ultimii 4 ani, a afirmat vicepreşedintele Centrului Român pentru Integrare, Ioan Puhace.

Peste 4% din populaţia României a părăsit ţara în ultimii 4 ani

florin-lepadatu

 Foto: Wikipedia.org

Peste 4% din populaţia României a părăsit ţara în ultimii 4 ani, a afirmat vicepreşedintele Centrului Român pentru Integrare, Ioan Puhace, în cadrul unei conferinţe pe tema migraţiei, care a avut loc joi, în Capitală.

La rândul său, vicepreşedintele Uniunii Europene a IMM-urilor, Florin Jianu, a precizat că, în prezent, România are un deficit pe piaţa forţei de muncă de aproximativ un milion de oameni, iar o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme ar putea fi atragerea de lucrători din ţările vecine.

Reporter Cătălin Radu: "Din cauza lipsei de forţă de muncă de pe piaţa românească, autorităţile au fost nevoite ca de la an la an să mărească numărul de avize de muncă pentru muncitorii străini.

Majoritatea sunt aduşi din Vietnam, China, Turcia, Sri Lanka şi Republica Moldova.

Vicepreşedintele Centrului Român pentru Integrare, Ioan Puhace, a spus că există soluţii pentru acoperirea necesarului de forţă de muncă de pe piaţa românească.

Ioan Puhace: "În primul rând, ar trebui la nivel naţional dezvoltate acele politici publice, care să permită dezvoltarea sectorului privat şi aici mă gândesc la analizarea problemelor de imigraţie şi creşterea calităţii vieţii în România.

De asemenea, învăţământul românesc este în faţa unor examene în ceea ce priveşte coerenţa între ce produce el şi piaţa muncii.

Un alt aspect care trebuie luat în seamă este imigraţia. Dacă luăm în considerare numărul de avize, care a fost aprobat pentru România, spunem că este puţin faţă de cerinţele angajatorilor români."

Pe de altă parte preşedintele Consiliului Naţional pentru IMM-uri, Florin Jianu, a spus că economia românească a crescut în ultimii ani şi mulţi dintre românii plecaţi ar putea să se întoarcă, având în spate experienţa muncii în ţări mai dezvoltate.

Florin Jianu a mai precizat că dacă totuşi este nevoie să aducem muncitori străini, atunci ar fi bine să ne orientăm spre ţările din jurul nostru.

Florin Jianu: "Eu nu m-aş uita atât de mult spre zonele asiatice, spre zone cu o cultură total diferită, ci m-aş uita la vecini: Serbia, Ucraina şi Moldova."


Etichete Oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live