Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2021
Vizualizari: 246
Comentează add

Studiu WVR: Peste 40% dintre elevii români nu au putut participa la cursurile online pentru că nu au avut la dispoziție dispozitivele necesare sau conexiune la internet.

"Peste 40% dintre elevii români nu au putut participa la cursurile online"

radiojurnal

Peste 40% dintre elevii români nu au putut participa la cursurile online pentru că nu au avut la dispoziție dispozitivele necesare sau conexiune la internet.

În același timp, aproape 40 de procente dintre părinți declară că nu au reușit sau au reușit doar parțial, în ultima perioadă, să le asigure copiilor alimente, produse de igienă, rechizite, or medicamente.

Datele sunt cuprinse într-un studiu realizat de fundația World Vision România. Reprezentanta organizației, Andreea Bujor, atrage atenția și asupra fenomenului însingurării copiilor în această perioadă de izolare, ei fiind mai expuși la modelele negative care pot fi preluate din mediul online.

Andreea Bujor: Din păcate, rezultatele ne arată că nu a fost o comunicare foarte bună nici cu părinții, într-o perioadă în care familia a stat acasă, care ar fi trebuit să fie spre binele copilului şi spre legarea unor relaţii între copii şi părinţi, s-a dovedit a fi în detrimentrul relaţiei între aceştia. Astfel că pe fondul acestui sentiment de singurătate resimţit de copil, aceştia sunt mult mai vulnerabili la pericolele şi modelele negative din mediul online, pe lângă faptul că-şi petrec mai mult timp pe internet. Unul din cinci copii a spus că nu este fericit. 7% dintre copii au afirmat că au o viaţă rea.

(RS)

 


Etichete World Vision Româniaelevicursuri online(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live