Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

22 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1503
Comentează add

Peste 40.000 de vizitatori au participat la evenimentele desfăşurate în primele trei zile ale Târgului Internaţional "Gaudeamus - Carte de învăţătură", organizat de Radio România.

Peste 40.000 de vizitatori în trei zile la Târgul Gaudeamus

angela-cerven

Iubitori de carte la târgul Gaudeamus. Foto: Alexandru Dolea.

Peste 40.000 de vizitatori au participat la evenimentele desfăşurate în primele trei zile ale Târgului Internaţional "Gaudeamus - Carte de învăţătură", organizat de Radio România la Romexpo, în capitală.

Au loc peste zeci de lansări de carte, printre care şi "Casa tăcerii" a renumitului scriitor turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel în 2006.

Astăzi a fost prezentat volumul "Victorie însângerată. Decembrie 1989", la care a participat autorul cărţii, istoricul Constantin Corneanu.

"Primul capitol al acestei cărţi este legat de modul în care această idee, Perestroika, şi nu numai Perestroika, şi Glasnosti, au influenţat destinul foarte multor state, al spaţiului socialist. În capitolul II al cărţii am analizat modul în care Nicolae Ceauşescu şi-a subordonat partidul, armata, securitatea şi miliţia. Iar referitor la acest subiect, la ce s-a întâmplat între 16 şi 25 decembrie 1989, lucrurile sunt prinse în capitolul III al lucrării de faţă.

"Am insistat asupra revoluţiei, revoltei de la Timişoara, radicalizată şi devenită o revoluţie în clipa în care în balconul Operei, în noaptea de 20 spre 21 decembrie 1989, se lansează Manifestul Frontului Democratic Român", a spus Constantin Corneanu.

Târgul Internaţional Gaudeamus "Carte de învăţătură" a debutat miercuri în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti şi se va încheia mâine. 

 

Etichete ştiri BucureştiGaudeamus 2014târgRadio RomaniavolumcarteRomexpoConstantin Corneanulansare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live