Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

23 August 2012
Vizualizari: 1318
Comentează add

Peste 3 mii de persoane au fost evacuate din Taiwan din cauza taifunului Tembin, care ameninţă insula cu rafale de vânt violente şi ploi torenţiale.

Peste 3 mii de persoane, evacuate din Taiwan

beatrice-braileanu

Ploi torenţiale în Taiwan odată cu apropierea taifunului Tembin. Foto: Reuters

Autorităţile din Taiwan au evacuat joi peste 3 mii de persoane şi au mobilizat sute de militari odată cu apropierea taifunului Tembin, relatează AFP.

Taifunul ameninţă insula cu rafale de vânt violente şi ploi torenţiale susceptibile să declanşeze alunecări de teren.

Aproximativ 500 de militari au fost trimişi pentru a asigura evacuările în est, iar alţi aproximativ 50.000 au fost mobilizaţi.

Tinerii mobilizaţi, dotaţi cu măşti care să îi protejeze de zidul de nisip ridicat de rafalele de vânt, au mers din casă în casă pentru a-i ajuta pe locuitorii bătrâni din comitatul Hualien (est).

Peste 3 mii de persoane, dintre care majoritatea în Hualien, îşi părăsiseră locuinţele joi, la ora locală 12.00, potrivit Centrului Regional de Urgenţă.

Tembin, clasat ca taifun de categoria a 4-a pe scara Saffir-Simpson de cinci categorii, ar putea afecta Taitung, pe costa de est, încă de vineri.

Însă traiectoria sa precisă este dificil să fie stabilită, deoarece un alt taifun, Bolaven, situat la aproximativ 1.600 de kilometri est de Taiwan, perturbă această traiectorie, potrivit biroului taiwanez pentru meteorologie.

Primele efecte ale taifunului Tembin urmează să se facă simţite încă de joi seara, a avertizat meteorologul Lin Ping-yu.

La ora locală 12.15, Tembin se afla la aproximativ 230 de kilometri est de Taitung.

Cu o rază de aproximativ 180 de kilometri, taifunul se deplasa uşor, cu aproximativ şase kilometri pe oră, rafalele de vânt atingând până la 144 de kilometri pe oră.

Transportul aerian, rutier şi maritim erau perturbate joi, fiind anulate 103 zboruri interne şi 13 zboruri internaţionale.

Estul Taiwanului a fost deja afectat, în august, de taifunul Saola, în urma căruia au murit şase persoane.


Etichete TaiwanTembintaifunevacuări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live