Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Zimmerman

17 Noiembrie 2013
Vizualizari: 3179
Comentează add

La nivel mondial, în fiecare an 1,2 milioane de persoane sunt ucise în trafic şi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, majoritatea victimelor sunt persoane tinere.

Peste 3400 de persoane mor zilnic din cauza accidentelor rutiere

elena-zimmerman

Foto: Arhivă

În fiecare zi, pe drumurile din întreaga lume mor în accidente rutiere peste 3400 de oameni.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, alte zeci de mii de persoane sunt afectate pentru tot restul vieţii.

Astăzi este Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, zi în  care guvernele, ONG-urile şi alte instituţii ale statului sunt chemate să promoveze atenţia în trafic.

În România, potrivit Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie, anul trecut s-au înregistrat aproape 4 mii de accidente grave în care şi-au pierdut viaţa 778 de oameni.

La nivel mondial, în fiecare an 1,2 milioane de persoane sunt ucise în trafic şi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, majoritatea victimelor sunt persoane tinere.

Raportul de anul acesta al OMS privind siguranţa rutieră arată că este nevoie de consolidarea şi aplicarea legilor existente în fiecare ţară şi avertizează că, fără acţiuni urgente, până în 2030 accidentele rutiere vor ocupa locul 5 în topul cauzelor principale ale deceselor.

26 octombrie 2005 a fost momentul în care ONU a stabilit printr-o rezoluţie că a treia duminică din luna noiembrie să fie desemnată Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie.

Se încearcă astfel în fiecare an conştientizarea populaţiei asupra unei probleme sociale extrem de grave asupra consecinţelor şi costurilor mari care trebuie plătite. Imprudenţa în trafic ne costă, potrivit OMS, viaţa, sănătatea şi banii.

Anul acesta tema propusă este să avem drumuri care să fie sigure pentru toţi şi se referă la necesitatea existenţei unei infrastructuri mai sigure şi la implicarea autorităţilor responsabile în îmbunătăţirea siguranţei pe şosele.


Etichete accidentrutierOMSvictime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live