Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 465
Comentează add

Peste 30 de muncitori din Vietnam vor ajunge în Bistriţa-Năsăud, zilele acestea, pentru a lucra la o firmă de construcţii de acolo.

Peste 30 de muncitori din Vietnam vor lucra la o firmă din Bistrița Năsăud

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Foto: Agerpres.

Peste 30 de muncitori din Vietnam vor ajunge în Bistriţa-Năsăud, zilele acestea, pentru a lucra la o firmă de construcţii de acolo.

Managerul îi preferă pentru că sunt calificaţi şi dispuşi să se mute dintr-un loc în altul.


Compania din Bistriţa-Năsăud care activează în domeniul construcţiilor a decis în premieră, de la înfiinţare, să audcă muncitori străini.


Traian Larionesi, manager: La preselecţia pe care am avut-o în Vietnam am trimis /omul/ tehnic, care s-a dus acolo, şi a stat, şi a zis: domnule, noi nu aducem numai să fie muncitori; preferăm să fie 100 de dolari în plus salariul, sau 200, dar să aduc oameni cu care să fac treabă cu ei.


Reporter: O echipă de ingineri din partea firmei a testat peste 100 de candidaţi interesaţi să lucreze în România, iar în final a ales 32.


Traian Larionesi: Mulţi erau veniţi de vreo 3-4 luni de zile din Dubai. Şi calitatea o să se vadă, entru că, având experienţă, construind şi muncind şi în alte ţări, o să fie de folos companiei.


Reporter: În afară de salarii, firma din Bistriţa le mai oferă vietnamezilor cazare, masă şi transport în cele şapte judeţe unde are deschise şantiere.


Traian Larionesi: Şi avem o garanţie că îi avem şi miercuri, şi joi, şi vineri, pentru că la noi dacă miercuri e sărbătoare şi lucrează la Târgu Jiu, trebuie să îl aduci aproape de casă. Şi nu poţi să îi superi acum, dacă îi superi acum, muncitorii, e o problemă cu ei. Şi un şef de echipă bun, un maistru bun e mai de preţ ca 10 ingineri, de multe ori.


Reporter: În prezent, statul român oferă prime de instalare şomerilor care îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja, însă prea puţine persoane acceptă să se mute în altă parte.


Etichete muncitori vietnamromaniabistrita nasaudfirma de constructiimuncitori straini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live