Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

10 August 2021
Vizualizari: 438
Comentează add

Pompierii greci sunt ajutaţi acum de aproape 1.000 de colegi din mai multe ţări - inclusiv România şi Republica Moldova - şi 27 de elicoptere cisternă.

Peste 3.000 de oameni au fost evacuaţi din insula Evia #incendii

radio-romania-actualitati

Pompierii români se luptă cu incendiile din insula Evia, Grecia. Foto: www.facebook.com/igsu.situatiideurgenta/posts/4371883279540770

Peste 3.000 de oameni au fost evacuaţi din insula Evia (cunoscută şi ca Eubeea) - a doua ca mărime a Greciei, unde incendiile continuă să facă ravagii în pofida luptei disperate a sutelor de pompieri.

Se încearcă acum împiedicarea pătrunderii focului în localitatea Istiaia, cu 7000 de locuitori, care nu a fost evacuată.

Pompierii greci sunt ajutaţi acum de aproape 1.000 de colegi din mai multe ţări - inclusiv România şi Republica Moldova - şi 27 de elicoptere cisternă.

France Presse descrie un peisaj dezolant pe insula Evia, cu sate asediate de flăcări, case carbonizate şi păduri de pini arse în totalitate.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a vorbit de o catastrofă naturală de proporţii fără precedent. Sistemul de alertă al Uniunii Europene a anunţat că din data de 29 iulie, incendiile au distrus aproape 100.000 de hectare de vegetaţie, faţă de o medie anuală de mai puţin de 2.300 în aceeaşi perioadă a anilor 2008-2020.

Incendii puternice au afectat şi suburbiile Atenei, peninsula Peloponez şi alte regiuni greceşti.

HARTĂ. Insula Evia, Grecia.Sursa: google.maps

(RS)


Etichete incendiigreciainsula eviapompieri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live