Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

26 Martie 2019
Vizualizari: 466
Comentează add

Marţi, 26 martie, a nins la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, unde stratul de zăpadă măsoară 230 de cm, fiind cel mai mare din ţară.

Peste 2 metri de zăpadă la Bâlea Lac

carmen-vulcan-sibiu

  Hotelul de gheaţă de la Bâlea. Foto: Arhivă

Ninsoarea şi scăderea temperaturilor înseamnă “o bula de oxigen” pentru Hotelul şi Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, care au făcut cu greu faţă temperaturilor foarte ridicate din ultima perioadă.
 
Deşi trecem printr-o perioada rece, administratorii Hotelului de gheaţă au decis să nu mai cazeze turişti în Hotelul de gheaţă şi igluuri, din motive de siguranţă.
 
Un grup de turişti din Marea Britanie, care aveau rezervarile făcute din timp, au fost ultimii oaspeţi, din acest sezon, care au înnoptat în camerele de gheaţă, a declarat managerul Hotelului de gheaţă, Andrei Toderaş.
 
Potrivit acestuia, în cele 3 luni de funcţionare a Hotelului de gheaţă, aproape 1000 de turişti au înnoptat în camerele de gheaţă şi în cele 3 igluuri.
 
Totuşi construcţiile din gheaţă de la Bâlea Lac mai rămân încă deschise, însă doar pentru vizitare. Mai ales că şi pentru următoarele zile se anunţă vreme rece şi cu ninsori, la peste 2000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş. Aşa că până la venirea unui nou val de căldura , turiştii mai au o ultimă ocazie de a vizita Hotelul şi Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, singurele construcţii de acest fel din România.

Etichete Bâlea LacMunţii Făgăraş,ninsoarezăpadăAndrei Toderaş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live