Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

12 Noiembrie 2015
Vizualizari: 826
Comentează add

Cele mai multe concedieri colective au loc la Mina Petrila, care a fost închisă la 30 octombrie, de unde pleacă 126 de mineri.

Peste 260 de mineri din Valea Jiului vor fi concediaţi în decembrie

ilie-pintea

Arhivă Foto: radiocluj.ro.  

Peste 260 de angajaţi ai exploatărilor miniere neviabile din Valea Jiului sunt în preaviz şi vor fi disponibilizaţi de luna viitoare.

Agenţia locală de Ocupare a Forţei de Muncă a început serviciile de preconcediere, care vor avea loc la sediile minelor.

"Trebuie să ştie ce înseamnă o indemnizaţie de şomaj, cum se calculează, pe ce perioadă, ce drepturi, ce obligaţii au", a spus şefa agenţiei din Petroşani, Iudith Babţan.

Cele mai multe concedieri colective au loc la Mina Petrila, care a fost închisă la 30 octombrie, de unde pleacă 126 de mineri.

Minerii vor primi la disponibilizare câte 37.000 de lei, precum şi un venit lunar de completare, care se va adăuga la indemnizaţia de şomaj. Cei mai mulţi dintre ei vor îndeplini condiţiile de pensionare în următorii doi ani, dar cei care vor să înveţe altă meserie nu au prea multe oferte.

Cursurile existente sunt în domenii precum construcţiile sau serviciile, dar foştii mineri vor fi consultaţi cu privire la acest aspect.

"În funcţie de cererile pe care le vom avea, vedem ce cursuri vor fi declanşate începând cu anul viitor", a precizat Iudith Babţan.

În prezent, în Valea Jiului sunt înregistraţi oficial 3.740 de şomeri, printre care 955 beneficiază de indemnizaţia de şomaj. 


Etichete disponibilizări în Valea JiuluimineripreavizMina Petrilaşefa Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă din PetroşaniIudith Babţanşomaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live