Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

13 Decembrie 2016
Vizualizari: 1371
Comentează add

Numărul foarte mare de jurnalişti în puşcării este cauzat de valul de arestări care au avut loc în Turcia după puciul eşuat din luna iulie.

Peste 250 de jurnalişti din întreaga lume sunt în spatele gratiilor

catalin-gombos

Instantaneu dintr-o conferinţă de presă       Foto: pixabay.com.

Anul care se apropie de final, 2016, este anul în care se înregistrează cel mai mare număr de jurnalişti aflaţi în detenţie în întreaga lume - 259 - se arată într-un raport al "Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor", o organizaţie non-guvernamentală dedicată protejării jurnaliştilor care face astfel de monitorizări din 1990.

Creşterea este cauzată de valul de arestări care au avut loc în Turcia - 81 - în contextul campaniei declanşate de autorităţi, după puciul eşuat din iulie, împotriva celor suspectaţi că ar face parte din reţeaua clericului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat.

Numeroşi jurnalişti sunt încarceraţi şi în China - 38 - şi Egipt - 25. Şi "Reporteri fără Frontiere" atrage atenţia, într-un alt raport publicat marţi, 13 decembrie, asupra creşterii numărului de jurnalişti aflaţi în detenţie.

Organizaţia monitorizează şi cazurile în care jurnaliştii sunt încarceraţi de entităţi non-statale, astfel încât menţionează cu aproape 100 de cazuri mai mult decât "Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor". 


Etichete Fethullah Gulenjurnaliştiziariştiînchisoaredetenţiegratiimass medialibertateoprimareaurtoritarreporteri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live