Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Ianuarie 2022
Vizualizari: 351
Comentează add

Candidaţii selecţionaţi vor călători singuri sau în grupuri de până la cinci persoane în intervalul martie 2022-februarie 2023, pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Peste 2.300 de tineri români vor primi permise de călătorie în Europa

radiojurnal

Peste 2.300 de tineri români vor primi permise de călătorie pentru a explora Europa cu trenul, în cadrul Programului Discover EU.

Potrivit unui comunicat dat astăzi publicităţii de Comisia Europeană, aproape 61 de mii de tineri din întregul bloc comunitar îşi vor putea vizita gratuit continentul.

Candidaţii selecţionaţi vor călători singuri sau în grupuri de până la cinci persoane în intervalul martie 2022-februarie 2023, pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Tinerii vor călători în principal cu trenul, cu unele excepţii, pentru a le permite şi celor care locuiesc pe insule să participe. Runda de înscrieri de anul trecut a fost deschisă tuturor tinerilor europeni născuţi între 1 iulie 2001 şi 31 decembrie 2003.

În mod excepţional s-au putut înscrie şi tinerii de 19 şi 20 de ani, deoarece rundele lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Dată fiind incertitudinea legată de evoluţia pandemiei, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis mobil de călătorie.

Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara acestui an.


Etichete tineriromaniapermise de calatorieeuropatrendicover eu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live