Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

3 Iulie 2015
Vizualizari: 1520
Comentează add

Peste 20% dintre românii de peste 18 ani suferă de obezitate, este concluzia unui studiu de specialitate. Mai mulţi obezi sunt în Moldova, iar mai puţini în Oltenia şi Muntenia.

Peste 20% dintre românii de peste 18 ani, supraponderali şi obezi

adriana-turea

Foto: blog.baucominstitute.com

Peste 20 la sută dintre românii de peste 18 ani suferă de obezitate, este concluzia unui studiu de specialitate.

Cele mai mari probleme cu greutate le au persoanele de peste 60 de ani, în timp ce la polul opus sunt cele de până la 39 de ani.

Studiul arată că bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile de obezitate şi suprapondere.

De asemenea, există diferenţe regionale. Astfel, procentul de obezitate este mai mare în Moldova şi cel mai mic în Oltenia şi Muntenia.

Preşedintele Asociaţiei pentru Studiul Obezităţii, conferenţiar-doctor Gabriela Roman, spune că, din punct de vedere al activităţii profesionale, procentul angajaţilor obezi este mai mic decât cel al pensionarilor şi prezintă care sunt comportamentele alimentare şi stilul de viaţă ce duc la obezitate.

"Un număr mare de mese pe zi, o masă consistentă seara, după ora 21:00, a fost asociată şi supraponderea şi obezitatea, cantităţi mari consumate la intervale scurte, un consum de pizza, hamburgeri, slănină, carne de porc şi prăjituri a fost asociat cu o prevalenţă mai mare a obezităţii. Mai puţină activitate fizică, clar, asociată cu prevalenţa crescută, şi un somn mai scurt, adică mai puţine ore dormite noaptea, iarăşi, este asociată cu obezitatea", a spus medicul Gabriela Roman.

Cercetarea a inclus un eşantion de aproximativ 2.100 de persoane adulte, din opt centre regionale - Bihor, Bucureşti, Cluj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Suceava şi Timiş. 


Etichete obezitatesupraponderealimentaţiemişcaresportfast-foodTVInternetGabriela RomanMoldovaMunteniaOltenia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live