Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

18 August 2020
Vizualizari: 288
Comentează add

Peste 20 de angajați ai ISU Satu Mare au fost infectați cu COVID-19

andreea-bogdan

   Foto: Arhiva/ IGSU

Numărul cazurilor noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, este de 1.041, din peste 21.280 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 4,7%. Cele mai multe cazuri sunt în București, 135, în Vaslui, 69, și în Prahova,49, unde a fost depistat un al 13-lea focar la un agent economic. În județul Satu Mare peste 20 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost infectați cu COVID-19, între care mai mult de jumătate la Negrești-Oaș. Și în Alba mai mulți angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Dispeceratului Integrat al Serviciului Județean de Ambulanță au fost depistați cu noul coronavirus. Cu toate acestea, șeful de la ISU Alba spune că nu se poate vorbi despre un focar. Are detalii corespondentul RRA, Andreea Bogdan.
 
Reporter: Ootrivit inspectorului șef ISU Alba, colonelul Adrian Guia, angajații din cadrul Inspectoratului depistați cu COVID-19 prezintă forme ușoare ale bolii și nu se poate vorbi deocamdată de un focar.
 
Col. Adrian Guia, inspector șef ISU Alba: Este impropriu spus focar, pentru că aceste cazuri au apărut în timp, în decursul a două săptămâni. E drept că în momentul de față avem opt salariați care au fost detectați pozitiv și două persoane din cadrul structurii de ambulanță  județeană.
Reporter: Înrebat de ce nu a făcut publică această situație din timp, șeful ISU Alba a declarat că această decizie a fost luată pentru a nu panica populația.
 
Col. Adrian Goia: Respectivele cazuri nu provin din același loc de muncă. Sunt salariați care acționează în cadrul Dispeceratului integrat, alături de colegii de la ambulanță, sunt salariați care au fost depistați pozitiv din concediul de odihnă și sunt salariați care au fost implicați pe zona SMURD, în transportul pacienților COVID cu prioritate.
 
Reporter: În județul Alba, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 20 de noi cazuri de îmbolnăvire de COVID-19. Șapte dintre aceste persoane provin din alte județe și au fost alocate județului Alba din cauza locului de infectare. Este vorba despre un focar descoperit la un agent economic din alt județ, care a prestat servicii în județul Alba. Toți cei șapte se află acum în județele de domiciliu.
 
(PH)

Etichete covid-19infectareISU Satu Mare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live