Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 293
Comentează add

Peste 200 de mii de români s-au vaccinat împotriva COVID-19

radiojurnal

 FOTO: Arhivă.

Aproape 205.000 de români s-au vaccinat, până acum, împotriva noului coronavirus, iar numărul reacţiilor adverse a ajuns la 764, însă toate au fost minore şi comune. Duminică, 17 ianuarie, a fost şi prima zi în care s-a putut efectua rapelul - 875 de persoane au primit cea de-a doua doză de ser de la Pfizer BioNTech.

Este vorba despre cadrele medicale din spitalele de boli infecţioase care au deschis campania naţională de vaccinare în 27 decembrie. Prima persoană vaccinată în România, asistenta medicală Mihaela Anghel, de la Institutul "Matei Balş", nu a avut nicio reacţie adversă.

"Am muncit următoarea zi după prima doză de vaccin și nu mi s-a întâmplat nimic. Sunt aptă de muncă în continuare, nu e nicio problemă. Sincer, îmi e dor să lucrez fără echipament, să lucrez cum lucram înainte și să fim libere, să puteam să ne vedem cu pacienţii fără să fim printr-o vizieră și ochelari și atâta protecție, să nu ne cunoască niciunul. De asta îmi e dor", a declarat asistenta medicală, Mihaela Anghel.    

La rândul său, medicul infecţionist Adrian Marinescu a spus că este optimist că tot mai mulţi oameni se vor vaccina.

"Sunt în momentul de față vaccinat, mă aştept ca la o săptămână după a doua administrare, adică de duminică, să am efectul maxim. Sper să o facă şi cei din jurul meu, mă refer la familie, mă refer la cunoscuţi, mă refer la noi toţi. De ce vrem să facem lucrul ăsta? Pentru că vrem în mod real să ne întoarcem la la acea normalitate pe care o vedem cumva aşa foarte departe. Eu zic, însă, că optimismul nu ar trebui să ne lipsească acum şi rezolvarea problemei să fie într-adevăr din vară. Eu sunt totuși optimist, că mă gândesc că peste două treimi dintre români își doresc vaccinul în acest moment şi că numărul lor crește de la o zi la alta", a spus Adrian Marinescu.


Etichete PfizerBioNTechvaccinrapelMihaela Anghel,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live