Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Peste 15 milioane de oameni urmăresc activitatea PE în imagini pe Snapchat

Instituţia a vrut să fie mai aproape în special de tineri şi şi-a făcut un cont anul trecut pe această reţea de socializare.

Peste 15 milioane de oameni urmăresc activitatea PE în imagini pe Snapchat

Articol de Gabriela Tătărău, 18 August 2016, 09:44

Peste 15 milioane de oameni urmăresc activitatea Parlamentului European în imagini pe Snapchat.

Instituţia a vrut să fie mai aproape în special de tineri şi şi-a făcut un cont anul trecut pe această reţea de socializare.

Lansat în 2011, Snapchat s-a dezvoltat rapid.

AUDIO: Europa la zi. Euranet Plus.

Peste 200 de milioane de utilizatori folosesc acum această reţea de socializare în fiecare zi pentru a urmări și trimite povestiri prietenilor; și pentru a urmări evenimente din întreaga lume.

Prin acest sistem se trimit în prezent aproape 9.000 de fotografii în fiecare secundă. O treime dintre utilizatorii de Snapchat se află în Europa.

Pentru a le oferi posibilitatea de a cunoaște o parte din politicile europene, Parlamentul și-a deschis un cont în luna mai 2015.

Peste 15.000 de persoane urmăresc, în prezent, Parlamentul pe Snapchat.

Fotografiile și clipurile video îmbogățite cu texte scurte, emoticoane și filtre sunt ingredientele de bază ale Snapchat. Majoritatea utilizatorilor au mai puțin de 30 de ani, ceea ce-i permite acestei aplicații de partajare a imaginilor să fie una dintre cele mai tinere rețele de socializare. Pentru Parlament aceasta este o șansă de a fi mai aproape de viitorii săi alegători pentru prima dată și de a le oferi acestora perspective asupra activității Parlamentului.

Parlamentul publică pe Snapchat articole, reprezentate prin imagini cu text sau clipuri video mai scurte de 10 secunde. Echipa încearcă să arate publicului ce se întâmplă în spatele scenei vieții de zi cu zi a Parlamentului.

Cum arată coridorul Parlamentului într-o zi de activitate intensă pentru comisii? Ce se poate auzi atunci când în hemiciclu începe ședința plenară?

În fiecare vineri este publicată o prezentare sumară a săptămânii, unde sunt prezentate, în mod creativ, subiectele din ultimele zile de la parlament.

Snapchat este, de asemenea, o posibilitate de a începe o conversație cu Parlamentul.

În fiecare zi prin acest sistem se primesc imagini, clipuri video și întrebări din întreaga Europă, majoritatea utilizatorilor primind, de asemenea, un răspuns.

Dacă aveţi Snapchat şi doriţi să urmăriţi postările Parlamentului European adăugaţi numele de utilizator "europarl".