Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

23 Iulie 2020
Vizualizari: 253
Comentează add

Statele Unite, India, Rusia, Africa de Sud sunt în nedoritul top 10 al țărilor afectate de pandemie, alături de state din America Latină - Brazilia, Peru, Chile.

Peste 15 milioane de cazuri de coronavirus în acest moment la nivel global

cristian-nita

Numărul cazurilor de coronavirus a depăşit ieri pragul psihologic de 15 milioane pe glob, în ultimele ore fiind semnalate încă 300.000 peste această cifră. 630.000 de oameni au pierdut lupta cu boala, însă 9,3 milioane s-au vindecat de la apariția primului caz în China. Numeroase state introduc din nou măsuri restrictive, precum purtarea obligatorie a măştii.

Un record negativ s-a înregistrat în Statele Unite, pentru a noua zi consecutiv au fost raportate peste 60.000 de noi cazuri de contaminare.

Statele Unite, India, Rusia, Africa de Sud sunt în nedoritul top 10 al țărilor afectate de pandemie, alături de state din America Latină - Brazilia, Peru, Chile.

Universitatea americană Johns Hopkins a dat publicității ultimul bilanț, așa cum o face de mai bine de 7 luni, iar peste ocean are loc o adevărată explozie de cazuri. Autoritățile de la Washington au raportat peste 4,1 milioane de infectări în total, iar cea mai gravă situație este în California și New York.

Europa, care părea să fi depășit oarecum criza sanitară, ia din nou în calcul introducerea unor restricții, după ce călătoriile în scop turistic au dus la agravarea situației în unele țări.

Spania a avut cele mai multe cazuri de la încheierea stării de urgență, peste 700. Regiunile cele mai afectate, printre care Catalonia și Aragon, au impus purtarea măștii și pe stradă și limitarea grupurilor la cel mult 10 persoane.

De mâine masca de protecție va deveni din nou obligatorie în Austria.

Suedia, care nu au impus niciodată măsuri de izolare a populației, decizie pentru care a fost aspru criticată, se confruntă deja cu unul dintre cele mai grave bilanțuri raportat la numărul de locuitori, la o populație de 10 milioane, sunt 78.000 de cazuri, cu aproape 6.000 de decese.

(RS)


Etichete coronavirus(RS)suaindiarusiapandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live