Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Mai 2022
Vizualizari: 1240
Comentează add

Până acum, în regiunea Kiev au fost găsite mai mult de zece gropi comune, două din ele cu un număr mare de morţi lângă Bucea.

"Peste 1.250 de civili ucraineni, ucişi de armata rusă în regiunea Kiev" "Peste 1.250 de civili ucraineni, ucişi de armata rusă în regiunea Kiev" - Conține audio

ilie-pintea

Andri Nebitov, șeful poliției regionale Kiev. Foto. Ilie Pintea.

AUDIO: Reportaj.

Peste 1200 de cadavre ale civililor care au murit în urma atrocităților comise de armata rusă au fost descoperite în regiunea Kiev, care include localitățile Irpin, Bucea și Borodianka, unde s-au dat lupte intense.

Peste 300 de echipe de anchetatori lucrează pentru documentarea crimelor de război, iar din informațiile de până acum mai mult de 50 la sută dintre victime au fost împușcate.
 
Potrivit autorităților regionale, Poliţia se ocupă doar de cauzele civile, cazurile în care sunt implicați militari şi soldaţii Federaţiei Ruse fiind instrumentate de Ministerul Apărării.

Până astăzi, au fost descoperite corpurile a 1.254 de civili care au murit în urma acţiunilor militare pe teritoriul regiunii Kiev, în urma agresiunii armatei ruse.

Cel mai mare număr de morţi este în localitatea Bucea, unde au fost găsite cadavrele a 418 oameni. Până acum, în regiunea Kiev au fost găsite mai mult de zece gropi comune, două din ele cu un număr mare de morţi lângă Bucea, și din păcate autoritățile încă mai găsesc asemenea gropi comune.

În raionul Brovarî au fost găsite peste 120 de cadavre, iar alte 40 au fost descoperite în Vîşgorod, a precizat pentru radio România Actualități Andri Nebitov, șeful poliției regionale Kiev:

"Bucea face parte din oraşele noi din jurul Kievului, cu un număr mare de locuitori. Numărul de locuitori nu poate fi comparat cu cel din Vişgorod, unde majoritatea populaţiei locuieşte la sate. La Bucea au fost mulți morţi pentru că aici a fost concentrată şi multă armată rusă şi, din păcate, aici foarte mulți oameni au fost împuşcaţi. Aş vrea să menţionez că în urma cercetărilor efectuate de criminalişti mai mult de 650 de oameni au fost găsiți împuşcaţi. Deci putem constata că mai mult de 50% din morţi au fost împuşcaţi cu pistoale şi puşti automate, cu arme cu lunetă şi de aici tregem concluzia că armata rusă nu a luptat contra forţelor militare ucrainene, ci contra populaţiei civile. Peste 300 de echipe de anchetatori lucrează în dosare de crime de război. În cadrul acestor echipe,  colaborăm cu serviciile secrete ale Ucrainei, procurori din cadrul Procuraturii Generale a Ucrainei, cu scopul a descoperi, cât de repede posibil, crimele săvârşite, dar și pentru a documenta pagubele materiale înregistrate. Avem şi agresiuni de ordin sexual. Am primit sesizări de la cinci femei. Aceste proceduri se află în derulare, conform legii. Toate anchetele au fost transmise serviciilor secrete ale Ucrainei. A fost stabilită persoana care a comis această infracţiune, a fost pusă sub acuzare, a fost dată în urmărire şi, din informaţiile care apar pe reţelele sociale, aflăm că această persoană a fost lichidată. Este cetăţean al Federaţiei Ruse, militar rus, pe numele Romanov".

Andri Nebitov a mai spus că, în urma cercetărilor efectuate, din cei 1.254 decedaţi, mai mult de 300 de victime au decedat din cauza minelor.

Potrivit autorităților, se estimează că o suprafață de 300.000 de kilometri pătrați va trebui deminată, pentru ca oamenii să poată reveni în siguranță la casele lor.


Etichete exclusiv radioucrainakievpolitiemortibuceaprocuratura generalasesizarimilitari rusiviolAndri Nebitov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live