Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Octombrie 2021
Vizualizari: 321
Comentează add

Peste 12 milioane de italieni ies la vot astăzi și mâine în aproximativ 1.200 de localități, inclusiv în orașe importante ca Roma, Milano, Torino, Napoli, Bologna și Trieste.

Peste 120 de români, pe listele electorale la alegerile din Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Roma. Foto: Elena Postelnicu.

Peste 12 milioane de italieni ies la vot astăzi și mâine în aproximativ 1.200 de localități, inclusiv în orașe importante ca Roma, Milano, Torino, Napoli, Bologna și Trieste, acolo sunt alegeri administrative parțiale; se votează și pentru un nou guvernator în Calabria. La acest scrutin, pe listele electorale pentru funcțiile de consilier au candidat și peste 120 de conaționali, cei mai mulți de până acum, așa cum i-a confirmat corespondentei RRA, Elena Postelnicu, ambasadorul României la Roma, George Bologan.

George Bologan: Este pentru prima dată când avem un număr atât de ridicat de compatrioți care s-au înscris în competiția electorală din Italia. Este dovada unei integrări naturale în societatea statului gazdă și a unei maturității atinse de comunitatea românească din peninsulă. Românii candidați pe listele partidelor din Italia pot oferi un mod nou de a face politică și în același timp pot arăta că sunt o comunitate solidară. Spiritul democratic se întreține prin participare activă la viața politică.


Etichete (ii)alegeriitalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live