Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

16 Aprilie 2020
Vizualizari: 353
Comentează add

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că de la începutul epidemiei s-a ajuns la peste 11.000 de teste zilnic.

„Peste 11.000 de teste zilnic” în Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Captură Google Maps

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că de la începutul epidemiei s-a ajuns la peste 11.000 de teste zilnic. 22 de persoane de la o casă de seniori din orașul Ashdod sunt infectate și au fost internate.

În țară au sosit reactivi din Coreea de Sud pentru 100.000 de analize, în plus, au fost achiziționate încă 50.000 de costume de protecție.

Este o operațiune în care au colaborat Direcția de achiziţie a Ministerului Apărării din Israel şi Ministerul de Externe.

De asemenea, Ministerul Apărării a cumpărat 100 de aparat de respirat din Statele Unite. Autoritățile au în vedere asigurarea cu echipamente necesare esențiale, cum sunt aparatele de ventilat pentru secțiile de terapie intensivă. Israelul a acordat ajutor Autorității Palestiniene și Fâşiei Gaza, unde focarul s-ar putea extinde din cauza densităţii mari a populației.

Într-un raport publicat de Forbes, Israelul este cea mai sigură țară din lume în ceea ce privește măsurile de prevenire a noului coronavirus.

De la începutul pandemiei au fost confirmate peste 22.200 de cazuri COVID-19 şi 127 de deces legate de coronavirus.

Raportul dintre numărul bolnavilor și numărul deceselor legate de coronavirus este foarte mic. Se au în vedere restricţii de circulație și în perioada 27-29 aprilie, înainte și de Ziua Independenței de Stat, restricții asemănătoare cu cele din perioada sărbătorii de Pesah.

În următoarele zile guvernul, Consiliul pentru Securitatea Națională, Ministerele Sănătății și Apărării vor organiza o serie de întâlniri pentru a decide cu privire la prima fază a strategiei ieșirii din etapa restricțiilor și revenirea la activitatea economică.

(PH)


Etichete (ph)israelteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live