Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Decembrie 2018
Vizualizari: 943
Comentează add

Poliţiştii rutieri vor acorda sprijin conducătorilor auto, dacă vor avea probleme pe şosele din cauza ninsorii

Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, pregătiți să intervină

radiojurnal

Peste unsprezece mii de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină, dacă va fi necesar, în zonele atenţionate cu coduri galben şi portocaliu de vreme rea.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acorda sprijin conducătorilor auto, dacă vor avea probleme pe şosele din cauza ninsorii.

Şoferii sunt atenţionaţi, însă, că amenzile sunt ridicate în cazurile în care autovehiculele nu sunt echipate pentru iarnă.


Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne: Facem un apel către conducătorii auto să se intereseze din timp cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să nu plece la drum dacă nu au autoturismul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.


Realizator: Circulaţia rutieră va fi restricţionată, iar unele sectoare de drum vor fi chiar închise, dacă va fi necesar, pentru a nu pune în pericol vieţile oamenilor şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină, a mai spus Monica Dajbog.


Etichete Poliţiştii rutierisprijin conducătorilor autososeleninsoaremaimonica dajbog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live