Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

21 Aprilie 2019
Vizualizari: 454
Comentează add

Autorităţile au impus interdicţii de ieşire pe stradă şi au blocat platformele Facebook şi WhatsApp.

”Peste 100 de victime” în atacul din Sri Lanka

rador

Sri Lankan security personnel and police investigators look through debris outside Zion Church following an explosion in Batticaloa in eastern Sri Lanka on April 21, 2019. A series of eight devastating bomb blasts ripped through high-end hotels and churches holding Easter services in Sri Lanka on April 21, killing nearly 160 people, including dozens of foreigners. LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

Guvernul din Sri Lanka a emis o interdicţie de ieşire pe străzi, ordin ce intră imediat în vigoare, au anunţat duminică autorităţile, după ce o serie de opt explozii ce au vizat mai multe hoteluri şi biserici s-au soldat cu moartea a aproape 140 de oameni.

"Restricţia de ieşire pe străzi va fi instituită până se liniştesc lucurile", a declarat la Colombo adjunctul ministrului apărării, citat de Reuters.

Oficialii guvernamentali au mai anunţat că, de asemenea, principalele reţele de socializare, printre care Facebook şi WhatsApp, au fost blocate în interiorul ţării pentru a preveni răspândirea de informaţii false sau dezinformări.

BBC transmite că atacurile cu bombă din Sri Lanka au fost condamnate de comunitatea internaţională.

Primul ministru indian, Narendra Modi, a spus că ţara sa este solidară cu vecinii săi şi că gândurile sale se îndreaptă către victime.

Primul ministru neo-zeelandez, Jacinda Ardern a spus că ţara sa condamnă actele de terorism şi că această atitudine este întărită de uciderea celor 50 de musulmani în Chirstchurch, luna trecută.

Papa Francisc a vorbit după sluba de Paşte cu tristeţe despre atacurile odioase din Sri Lanka: "Am aflat cu tristeţe veştile atacurilor în această zi de Paşte care a adus durere în bisericile din Sri Laka. Aş vrea să îmi exprim solidaritatea faţă de comunitatea creştină care a fost atacată în timp ce se adunase pentru rugăciune şi faţă de toate victimele acestor acte violente". Papa a mai spus mulţimii adunate în Piaţa San Pietro că acum este momentul găsirii unei soluţii politice pentru conflictul sirian. El a spus că, în caz contrar, oamenii riscă să fie resemnaţi şi indiferenţi la criză.


Etichete atacsri lanka

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live