Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Aprilie 2019
Vizualizari: 550
Comentează add

Posibilitatea de înregistrare pentru participarea la Liturghia de la Şumuleu Ciuc a fost prelungită până în a doua zi de Paştele Catolic, au anunţat organizatorii.

Peste 100 de mii de înscrişi la Liturghia pe care o va oficia Papa Francisc

sergiu-stet

  Papa Francisc    Foto: pixabay.com.

Peste o sută de mii de persoane s-au înregistrat pe portalul web Pontifex.ro în vederea participării la liturghia care va fi celebrată de Papa Francisc, la Şumuleu Ciuc, transmite MTI preluat de RADOR.
 
Posibilitatea de înregistrare a fost prelungită până în a doua zi de Paştele Catolic, au anunţat organizatorii la o conferinţă de presă susţinută joi, 4 aprilie, la Cluj-Napoca.
 
Referentul de presă al comisiei de organizare a vizitei Suveranului Pontif, canonicul Zoltán Oláh, a subliniat că 90% din cei care s-au înregistrat provin din România, iar aproximativ două treimi - mai ales din localităţile din împrejurimi - au anunţat că vor merge pe jos până la Şumuleu Ciuc, un sfert vor veni cu trenul, iar o altă pătrime va ajunge cu autobuzele.
 
La rândul său, episcopul romano-catolic de Timişoara, Pál József Csaba, a menţionat că Papa Francisc mai este numit “construitor de punţi, pontifex maximus” şi şi-a exprimat speranţa că, prin această vizită, Suveranul Pontif va face o punte nu numai între Dumnezeu şi om, ci şi între oamenii de diferite confesiuni şi care aparţin diferitelor naţiuni
 

Etichete Papei FranciscŞumuleu CiucRomâniaPontifex.roZoltán Oláh,Pál József Csaba,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live