Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Iunie 2022
Vizualizari: 235
Comentează add

Mai sunt doar două săptămâni pentru depunerea dosarelor de înscriere pentru cele peste 1.000 de posturi de soldat gradat profesionist.

Peste 1.000 de posturi noi de soldați gradat profesionist

florin-lepadatu

  Foto: MApN

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI-  Mai sunt doar două săptămâni pentru depunerea dosarelor de înscriere pentru cele peste 1.000 de posturi de soldat gradat profesionist scoase la concurs de Ministerul Apărării.

Anul acesta se anunţă o concurenţă acerbă, după cum a constatat redactorul nostru Cătălin Purcaru: ”1.049 de locuri sunt disponibile în 33 de județe și în municipiul București. Termenul limită pentru înscriere este 17 iunie și nu necesită pregătire militară anterioară. Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, să fi absolvit minimum 10 clase, iar pentru specializările auto și geniu, să posede permis de conducere valabil categoriile B și C. Concurența este strânsă pentru a deveni soldat gradat profesionist, spune maior Claudiu Panait, șeful de Stat Major la Centrul Militar Zonal București.


Claudiu Panait: ”La nivelul Centrului Militar Zonal București, a centrelor militare de sector și a centrelor militare județene Ilfov și Giurgiu, până la acest moment, avem un număr de 589 de candidați.”

Între timp este în plină desfășurare evaluarea psihologică și probele fizice pentru cei înscriși. A început perioada de examinare medicală; ulterior, cei admiși vor urma o instruire specifică de aproximativ cinci luni, iar la final vor semna un contract cu Ministerul Apărării Naționale. Salariul poate ajunge până la 4.000 de lei, în funcție de specializarea aleasă, afirmă același Claudiu Panait.


Claudiu Panait: ”Venitul salarial net, deci banii în mână, aferent lunii mai 2022, pentru categoria soldat gradat profesionist, este cuprins între 1.847 de lei și 4.088 de lei net.”

Tot până în 17 iunie se desfășoară o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cei care doresc să devină rezervist voluntar în Armata României. 871 de locuri sunt disponibile pentru toate categoriile de personal: ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați.”


Etichete defilaremilitarisoldaţiparadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live