Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

29 Martie 2020
Vizualizari: 577
Comentează add

Peste 10.000 de morți în Italia de la începutul pandemiei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

    

Bilanțul epidemiei de coronavirus a depășit 30.000 de morți la nivel global, cel mai afectat continent fiind Europa, unde s-au înregistrat aproximativ două treimi dintre decese.
 
Situația cea mai gravă se înregistrează în Spania și Italia, care au împreună peste 15.000 sute de morți, dintre care mai mult de 1.700 în ultimele 24 de ore.
 
Spania a depășit 72.000 de infectări confirmate, cu peste 8.000 de cazuri în doar o zi și a decis înăsprirea restricțiilor, în timp ce în Italia sunt peste 92.000 de cazuri confirmate, însă unii experți afirmă că de fapt ar fi mult mai mulți bolnavi, ceea ce ar explica parțial și rata mortalității din cauza COVID-19, care este cea mai mare din lume.
 
Reporter: 10.023 de cetățeni au decedat în Italia, după ce au fost contaminați cu noul tip de coronavirus, dintr-un total de 92.472 de cazuri. 889 de morți, 542 doar în regiunea Lombardia, s-au înregistrat numai în 24 de ore, în vreme ce 5.974 de persoane s-au infectat cu COVID -19.
 
La cinci săptămâni de la începutul epidemiei, în peninsulă se află sub supraveghere medicală în spitale sau în propriile locuințe 70.065 de pacienți pozitivi.
 
Pentru a veni în sprijinul familiilor aflate în dificultate, premierul Giuseppe Conte a anunțat aseară un nou decret al Guvernului de la Roma, pentru a face față la urgența alimentare cauzată de coronavirus.
 
Giuseppe Conte: Vrem să oferim un semn concret al prezenței statului. Implicăm primarii și administrațiile municipale. Le vom aloca 4,3 miliarde de euro din fondul municipal de solidaritate plus 400 de milioane de euro bani destinați persoanelor care nu își permit să facă în prezent cumpărături.
 
Reporter: Printre măsurile de protecție socială a populației în contextul crizei provocate de coronavirus se află și un bonus de 100 de euro pe lună în plus la salariu, neimpozabili, pentru cei care continuă să lucreze chiar și pe timp de epidemie.
 
(PH)

Etichete Italiacoronaviruspandemiedecese(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live