Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

27 Octombrie 2021
Vizualizari: 256
Comentează add

Peste 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în Vrancea în ultimele șapte zile, dintre care aproape 8.000 reprezintă doza unică de la Johnson & Johnson.

Peste 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate în Vrancea

gabriel-sava

  FOTO: RoVaccinare.ro.

 România a depășit pragul de 6 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, iar autoritățile au anunțat că vor organiza mai multe maratoane de imunizare până la finalul anului, cu scopul atingerii unei acoperiri vaccinale de 70%.
 
Ieri a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește imunizările, peste 111.000 de persoane au primit prima doză sau serul Johnson & Johnson.
 
Accelerarea ritmului de vaccinare din ultimele zile este pusă pe seama numărului mare de infectări, a situației grele și a imaginilor din spitale, dar și pe seama noilor măsuri luate de autorități în ceea ce privește accesul în mai multe spații publice închise.
 
Este vorba aici despre obligativitatea prezentării certificatului verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.
 
Peste 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în Vrancea în ultimele șapte zile, dintre care aproape 8.000 reprezintă doza unu sau doza unică a serului produs de Johnson & Johnson.
 
Este o medie de peste 1.420 de persoane care s-au prezentat la vaccinare în toate centrele din județ, cu o creștere de la o zi la alta a numărului de persoane care au venit să se imunizeze, unii din convingere, câțiva sfătuiți de familie, alții de nevoie și după ce lipsa certificatului verde le-a limitat libertatea de mișcare, accesul  în anumite zone comerciale, restaurante, localuri și cafenele.
 
Cumulat cu restricțiile dispuse de autorități, nu au fost puțină dintre persoanele care imediat după ce s-au vaccinat au încercat să intre în locurile unde accesul este permis doar pentru deținătorii dovezii de vaccinare, a trecerii prin boală în ultimele șase luni sau a unui test negativ pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.
 
Pentru că prevederile legale în privința acestor restricții au fost modificată și completate, polițiștii și jandarmii vrânceni au mers în mai multe spații comerciale și în localuri publice pentru a le explica angajaților cum să le aplice.

Etichete vaccinarevrancea(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live