Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

26 Noiembrie 2021
Vizualizari: 218
Comentează add

Un dezastru minier, cu zeci de victime a avut loc în Rusia, într-o mină de cărbune, cunoscută pentru problemele de siguranță.

Peste 50 de victime în urma unei explozii într-o mină de cărbune din Rusia

alexandru-beleavski-moscova

Harta Rusia. Foto: en.wikipedia.org/wiki/Outline_of_Russia#/media/File:Un-russia.png.

Un dezastru minier, cu zeci de victime a avut loc în Rusia, într-o mină de cărbune, cunoscută pentru problemele de siguranță.

Operațiunea de salvare s-a transformat și ea în tragedie și mai mulți membri ai echipei de intervenție au murit sufocați.

52 de persoane, între care șase membri ai echipei de salvare, conform cifrelor provizorii anunțate de autorități, şi-au pierdut viața în explozia care s-a produs ieri la mina de cărbuni Listviajnaia, în regiunea Kuzbass, din sudul Siberiei.

În momentul exploziei, în subteran se aflau 285 de persoane. Potrivit concluziilor preliminare ale procuraturii, catastrofa a fost provocată de explozia gazului metan.

În cadrul anchetei penale au fost reținute trei persoane, între care directorul minei și primul său adjunct, acuzați de încălcarea normelor de siguranță industrială.

În acest an, inspecțiile tehnice au constatat la mina Listviajnaia peste 900 de nereguli, activitatea ei fiind oprită din această cauză de nouă ori. În anul 2004, într-un accident similar la această mine și-au pierdut viața 13 mineri.

Accidentul este cea mai mare catastrofă minieră din Rusia, după aceea din 2010, de la mina Raspadskaia, din aceeaşi regiune, în care și-au pierdut viața în 91 de persoane.

Președintele Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiilor celor decedați, acestea urmând să primească ajutoare băneşti din partea autorităților și a proprietarilor minei.

În regiunea Kuzbass au fost declarate, începând de astăzi, trei zile de doliu.


Etichete dezastruminacarbunevictimerusiaListviajnaiaKuzbass(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live