Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Ianuarie 2021
Vizualizari: 157
Comentează add

Date furnizate de Comitetul Național de coordonare a campaniei de vaccinare.

Peste 150.000 de persoane imunizate la noi

florin-lepadatu

FOTO: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul Național de coordonare a campaniei de vaccinare, până în prezent au fost imunizate peste 150.000 de persoane cu vaccinul Pfizer - BioNTech.

Autoritatea mai anunță că Universitatea Oxford și AstraZeneca a devenit al treilea dezvoltator de vaccin împotriva COVID-19 care a depus la Agenția Europeană a Medicamentului solicitarea pentru obținerea autorizației condiționate de punere pe piață a vaccinului ce se bazează de data aceasta pe o altă tehnologie, și anume vector viral nereplicativ.

Conform contractului - cadru încheiat între Comisia Europeană în numele statelor membre și compania Oxford - AtraZeneca, Uniunea Europeană poate accesa inițial 300 de milioane de doze de vaccin şi opțional alte 100 de milioane de doze.

De la Bruxelles, comisarul pentru sănătate, Stela Kiriakides, a cerut miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană ca fiecare țară să raporteze cel puțin de două ori pe săptămână situația vaccinărilor și a atenționat din nou că statele membre nu trebuie să încheie contracte directe cu companiile care produc vaccinuri, potrivit Rador.


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live