Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

25 August 2018
Vizualizari: 498
Comentează add

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în judeţul Brăila, la cea mai mare fermă de porci din România.

Pesta porcină, confirmată la cea mai mare fermă din România

gina-bahor-braila

   Fermă de porci. Foto: Agerpres.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în judeţul Brăila la cea mai mare fermă de porci din România - au anunţat astăzi autorităţile sanitar-veterinare.

În acest judeţ mai sunt încă trei ferme în care a fost confirmată prezenţa virusului.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat prezenţa pestei porcine afircane în cea mai mare fermă din România, a doua ca mărime din Europa, care aparţine SC TEBU Consult Brăila, unde există aproximativ 140 mii de porci, asta după ce probele de laborator, iniţiale, ale Brăilei, au ieşit pozitive.

De luni, se va trece la eutanasierea porcilor din această fermă - ne-a informat directorul Direcţiei Santiar-Veterianare, Gicu Drăgan.

În judeţul Brăila mai sunt trei ferme care au fost confirmat virusul. Pesta a fost confirmată la SC ROMSOCI, din Tichileşti, care are 35 mii de porci, iar săptămâna trecută la alte două ferme, cu un total de 2 mii de capete, toate aniamalele fiind deja ucise.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Brăila a admis faptul că transmiterea virusului din fermele din Brăila s-ar fi putut face pe calea apei, pe Dunăre:


Gicu Drăgan: Cred că contaminarea, sau îmbolnăvirea animalelor din aceste ferme se datorează apei, pentru că amebele ferme se aprovizionează cu apă din Dunăre, chiar a fost un cadavru de porc pescuit la plaja lipovenească, între Brăila şi Galaţi. Sunt cetăţeni inconştienţi, din cauza acestor oameni care au aruncat cadavrele în Dunăre, se întâmplă ce se întâmplă, în acest moment, în aceste ferme, în judeţul Brăila. S-au ucis 29 mii de capete, tocmai în ideea de a proteja aceste ferme. Dar, uitaţi, că ne-am concentrat pe uscat, dar ea a venit de pe apă.


Peste 700 de focare de pestă porcină africană au fost confirmate în România, cele mai multe în gospodăriile populaţiei, în 10 judeţe din nord-vestul şi sud-estul ţării.


Etichete Virusul pestei porcine africaneconfirmatjudeţul Brăilacea mai mare fermă de porciRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live