Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iulie 2019
Vizualizari: 629
Comentează add

Autorităţile bulgare au raportat descoperirea unui focar de pestă porcină africană la o fermă de porci în apropiere de oraşul Ruse.

Pestă porcină africană în Bulgaria

radiojurnal

Autorităţile bulgare au raportat azi descoperirea unui focar de pestă porcină africană la o fermă de porci în apropiere de oraşul Ruse, în nord-estul Bulgariei, transmite Reuters.

'Toţi porcii de la această fermă, aproximativ 17.000 de capete, vor fi eutanasiaţi' - a declarat un purtător de cuvânt de la Autoritatea sanitar-veterinară din Bulgaria.

El a adăugat că toţi porcii crescuţi în gospodăriile amplasate în zona de carantină de trei kilometri instituită în jurul satului Nikolovo ar putea fi de asemenea eutanasiaţi.

În ultima perioadă Bulgaria şi-a extins măsurile destinate împiedicării răspândirii virusului pestei porcine africane, după ce luna aceasta au fost descoperite peste 30 de cazuri în mai multe regiuni, inclusiv în zonele de la graniţa cu România.

Vă reamintim, pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii bolnavi.


Etichete pestabulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live