Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

30 Septembrie 2019
Vizualizari: 413
Comentează add

Autorităţile ungare au depistat virusul pestei porcine africane în carcase de mistreţi, pe un teren situat în apropiere de Budapesta

Pestă porcină africană în apropiere de Budapesta

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

 

Autoritatea pentru Siguranţa Alimentară din Ungaria a informat ieri, că a fost depistat virusul pestei porcine africane în cazul cadavrelor a cinci porci mistreţi, descoperite pe un teren de vânătoare din apropierea Budapestei.

Potrivit autorităţilor, în ultima perioadă au fost primite informaţii în legătură cu descoperirea mai multor cadavre de mistreţi pe un domeniu de vânătoare împrejmuit din zona localităţii Budakeszi, drept pentru care s-a decis prelevarea de probe şi efectuarea de analize de laborator.

Deocamdată nu se ştie care a fost sursa contaminării, autorităţile afirmând că zona a fost vizitată în ultima perioadă de mai mulţi cetăţeni străini care au sosit din ţări în care sunt focare de pestă porcină africană, dar este posibil ca virusul să provină din alte regiuni de pe teritoriul ungar.

Virusul pestei porcine africane a fost depistat în Ungaria în cazul a numeroşi mistreţi, începând din luna aprilie a anului trecut, dar până în prezent nu au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire în rândul porcilor domestici. 


Etichete pestamistretiBudapestaBudakeszi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live