Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

14 Februarie 2017
Vizualizari: 673
Comentează add

Iuli Edelstein, preşedintele parlamentului de la Ierusalim, a declarat astăzi că anexarea unor teritorii din Cisiordania este pozitivă pentru Israel.

Perspectiva creării unui stat palestinian, tot mai îndepărtată

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Preşedintele parlamentului israelian, Yuli Edelstein. Foto: facebook.com/YuliEdelstein.

Preşedintele parlamentului israelian a sugerat astăzi o anexare parţială din Cisiordania, înaintea întrevederii pe care premierul Benjamin Netanyahu o va avea mâine la Casa Albă cu preşedintele american Donald Trump.

Membrii Cabinetului de Securitate israelian nu sunt în favoarea creării unui stat palestinian, iar preşedintele Partidului Casa Evreiască susţine că premierul trebuie să renunţe la ideea unui stat palestinian cu ocazia întrevederii cu preşedintele american.

Potrivit corespondentului nostru Dragoş Ciocârlan, sunt şi unii miniştri din Partidul Likud al premierului Netanyahu care împărtăşesc acelaşi punct de vedere.

Reporter: Iuli Edelstein, preşedintele parlamentului de la Ierusalim, a declarat astăzi că anexarea unor teritorii din Cisiordania este pozitivă pentru Israel. Oricum, există consens asupra faptului că vor rămâne în teritoriul israelian, în cadrul oricărui acord de pace final. Edelstein a estimat că exercitarea suveranităţii în anumite sectoare din Cisiordania serveşte Israelului, referindu-se în principal la marile blocuri de aşezări. Pentru perimetrele care vor fi anexate există consens intern, în pofida protestelor internaţionale după adoptarea legii care reglementează statutul unor aşezări.

Fostul preşedinte american George W. Bush a promis păstrarea marilor blocuri de aşezări în teritoriul Israelului în cadrul unui acord de pace, dar Barack Obama, predecesorul lui Donald Trump, s-a eschivat de la angajamentul asumat anterior mandatului său. Miercuri, la Washington are loc întrevederea Trump - Netanyahu. Membrii Cabinetului de Securitate israelian i-au cerut premierului să anunţe că renunţă la iniţiativa "două state vecine".


Etichete Iuli Edelsteinpreşedintele parlamentului de la Ierusalimanexarea unor teritorii din CisiordaniaIsrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live