Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

31 Mai 2019
Vizualizari: 500
Comentează add

Raportat la conservatorismul clasic al catolicilor, Papa Francisc are mai degrabă o imagine neconvenţională, dar foarte populară, mai ales în social media.

Personalitatea Papei Francisc

mira-gombos

Papa Francisc, mesaj pentru români. Foto: Vatican News 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 mai, ora 16:05) - Realizator: Mii de oameni l-au aşteptat pe Sfântul Părinte pe traseul pe care s-a deplasat până acum în capitală, fericiţi să îl poată zări. Raportat la conservatorismul clasic al catolicilor, Papa Francisc are mai degrabă o imagine neconvenţională, dar foarte populară, mai ales în social media. De precizat că Suveranul Pontif are 18 milioane de urmăritori pe Twitter, devenind astfel un fenomen. Mai multe despre personalitatea sa ne spune Mira Gomboş.

Reporter: Născut în Argentina, în 1936, Jorge Mario Bergoglio pe numele său de mirean, a devenit papă în anul 2013, fiind primul Suveran Pontif care vine de pe continentul american și primul ocupant al scaunului de la Vatican, care a ales să se numească Francisc. Acest nume este o referire directă la Sfântul Francisc de Assisi, un sfânt iezuit cunoscut pentru preocuparea sa pentru oamenii săraci. De altfel, modestia este cunoscută în întreaga lume. A refuzat să locuiască în somptuosul apartament papal de la Vatican, unde a spus că s-ar fi simțit izolat și este găzduit în Casa Sfânta Marta din Vatican, un hotel pentru pelerini. Maşina luxoasă pe care ar fi putut-o utiliza a fost vândută, iar banii au fost cheltuiți iar banii au fost cheltuiți pentru cauze caritabile. Circulă cu mașini simple, printre care și un Logan, îi place să mănânce paella și să danseze tango. Este un mare iubitor al fotbalului, dar și un erudit, vorbește patru limbi străine: spaniola, italiana, germana și engleza. Papa Francisc trece drept una dintre cele mai liberale personalități pontificale, fiind mereu preocupat de inegalitățile sociale și de ocrotirea celor aflați în necaz şi suferință. A stârnit admirația lumii întregi când a spălat ceea sărutat picioarele a 12 persoane bolnave de SIDA, în spital, ale unor deținuți de drept comun, în închisoare, și ale unor lideri politici sudanezi, ca să îi convingă să pună capăt suferinței poporului lor măcinat de războaie civile.

 

Etichete papa franciscvizita papei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live