Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

28 August 2014
Vizualizari: 1653
Comentează add

Două din 12 instituţii publice din Galaţi respectă în totalitate condiţiile privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap, se arată într-un raport al AJPS Galaţi.

Persoanele cu handicap din Galaţi, fără facilităţi

maria-mandita-galati

Campanie a Autorităţii Nationale pentru Persoanele cu Handicap. Foto: Arhivă.

Două din 12 instituţii publice din Galaţi respectă în totalitate condiţiile impuse de Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap, se arată într-un raport al Agenţiei Judeţene Pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPS) Galaţi.

Astfel, în afară de Primăria municipiului Tecuci şi Consiliul Judeţean Galaţi, celelalte instituţii verificate nu asigură accesul neîngrădit al persoanelor cu dizabilităţi la serviciile publice.

Cele mai des întâlnite probleme sunt lipsa locurilor de parcare special destinate persoanelor cu handicap în parcările instituţiilor publice, dar şi lipsa interpreţilor autorizaţi ai limbajului mimico-gestual.

Astfel de probleme se întâlnesc la instituţii publice de mare interes precum Primăria Galaţi, Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei", Tribunalul şi Curtea de Apel Galaţi, Direcţiile regională şi judeţeană a finanţelor publice şi serviciile publice judeţean şi local de evidenţa persoanelor.

Cele mai multe deficienţe au fost constate de AJPS Galaţi la Primăria municipiului Galaţi, unde, din zece aspecte verificate, şapte nu se încadrau în prevederile legale în domeniu - nu există rampe de acces, locuri de parcare, grupuri sanitare special amenjate, ascensor, birou de audienţe, interpret autorizat al limbajului mimico-gestual şi nici măcar panouri de informare speciale pentru cei cu dizabilităţi.

În plus, din cele 157 de mijloace de transport în comun, aflate în proprietatea municipalităţii, doar 87 sunt dotate cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Deşi nerespectarea condiţiilor impuse de Legea 448/2006 atrage după sine aplicare de amenzi cuprinse între 6.000 şi 12.000 de lei, inspectorii AJPS Galaţi nu au aplicat sancţiuni, impunând în schimb măsuri de remediere a acestora.  


Etichete ştiri sud-estGalaţiAJPShandicapfacilităţiinstituţiiparcarepromovaretransport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live