Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean

3 Iunie 2021
Vizualizari: 324
Comentează add

Informaţia a fost făcută publică de conferenţiarul universitar Mihaela Lupşe, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmancie din Cluj-Napoca.

"Persoanele care s-au vindecat de coronavirus pot trece prin depresie"

claudiu-padurean

 Varianta inițială a SARS-CoV-2. Foto: Arhivă.

Persoanele care s-au vindecat de coronavirus pot trece prin perioade de depresie, sau - mai grav - pot avea afecţiuni neurologice. Informaţia a fost făcută publică de conferenţiarul universitar Mihaela Lupşe, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmancie din Cluj-Napoca.
 
Infectarea cu coronavirus are și efecte pe termen lung. Există manifestări clinice care persistă multă vreme, după ce persoanele infectate s-au vindecat - spune conferențiarul Mihaela Lupșe de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj.
 
"Manifestările care persistă cel mai frecvent la acești pacienți sunt reprezentate de oboseală, și am colegi care se plâng de oboseală cronică, oboseală care nu trece prin odihnă, prin repaos. Apoi, pot să persiste durerea de cap, durerile musculare, durerile articulare, durerile de piept. Medicii vorbesc despre un sindrom post-Covid. Există și pacienți care au experimentat depresia, după ce au trecut prin secțiile de Terapie Intensivă", spune Mihaela Lupșe.
 
Pentru a trata aceste manifestări, medicul Mihaela Lupșe recomandă investigații complexe, care includ analize neurologice și de sânge, evaluări cardiologice și ale plămânilor, investigații realizate cu ajutorul computerului tomograf, precum și alte analize decise de specialiști.
 
La Cluj a fost formată o echipă multidisciplinară care evaluează acest pacienți și care funcționează în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase.

Etichete coronavirusMihaela Lupşedepresie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live