Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iunie 2020
Vizualizari: 597
Comentează add

Marcel Vela: Guvernul României va lua măsuri pentru a compensa, pentru a ajuta pe toţi cetăţenii care au avut de suferit în urma acestor fenomene deosebite.

Persoanele afectate de inundaţii "vor fi sprijinite financiar de autorităţi

radiojurnal

Marcel Vela. Foto: gov.ro.

Persoanele afectate de inundaţii vor fi sprijinite financiar de autorităţi, după evaluarea pagubelor - dă asigurări ministrul de interne, Marcel Vela. Acesta a fost ieri în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, grav afectate de ploile abundente din ultimele zile şi de râurile care au ieşit din matcă.
 

Marcel Vela: Guvernul României va lua măsuri pentru a compensa, pentru a ajuta pe toţi cetăţenii care au avut de suferit în urma acestor fenomene deosebite.


Realizator: Ieri, digul situat în aval de municipiul Lugoj, din judeţul Timiş, s-a rupt în urma unei viituri, iar în Caraş-Severin pompierii au acţionat în peste 30 de localităţi.

Au fost, de asemenea, probleme în Hunedoara, Mureş şi Galaţi. Pericolul inundaţiilor se menţine în apropae toată ţara, până cel puţin luni, la miezul nopţii. În Caraş-Severin şi Timiş este cod roşu, iar în restul teritoriului sunt valabile coduri portocalii şi galbene.

De asemenea, este cod portocaliu de furtună, pentru încă o oră, în mai multe localităţi din Mureş, iar în restul judeţelor, cu două excepţii - Dolj şi Olt - este cod galben; vor intra, însă, şi ele sub o astfel de avertizare, de la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va menţine până cel puţin luni dimineaţă.

(RS)


Etichete inundatii(RS)timisevaluarepagubemarcel vela

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live