Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Ianuarie 2019
Vizualizari: 362
Comentează add

În prezent, amenda minimă pentru folosirea telefonului mobil la volan fără dispozitiv "mâini libere" este de 145 de lei şi 2 puncte penalizare.

Permisul de conducere ar putea fi suspendat pentru folosirea telefonului

radiojurnal

 Foto: Arhivă/ Poliția Română

Şoferii ar putea rămâne fără permis dacă folosesc telefonul mobil la volan şi, în acelaşi timp, încalcă o altă regulă de circulaţie. Aşa prevede un proiect de lege lansat în dezbatere publică de Ministerul de Interne, în încercarea de a reduce numărul de accidente produse de cei care vorbesc la telefon în timp ce conduc.

Comisarul-şef Cristian Andrieş, de la Direcţia Rutieră, a explicat această iniţiativă:

"Pentru simpla ţinere a acestui telefon legea urmează a prevede o nouă sancţiune între 9 şi 20 de puncte de amendă, precum şi 6 puncte de penalizare. În situaţia în care conducătorul de autovehicul săvârşeşte această abatere, iar concomitent cu aceasta încalcă o altă regulă privind circulaţia vehiculelor, se va aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile", a declarat comisarul şef, Cristian Andrieş. 

În prezent, amenda minimă pentru folosirea telefonului mobil la volan fără dispozitiv "mâini libere" este de 145 de lei şi 2 puncte penalizare.


Etichete Cristian Andrieşşoferipermispoliţierutieră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live