Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2017
Vizualizari: 2241
Comentează add

Mulţi români cer interzicerea vânătorii de trofee, iar alţii cer modificarea legii care protejează aceste animale. Între propuneri: observatoare în păduri şi turism controlat.

Perioada de sugestii pentru un nou Ordin privind lupii şi urşii, la final

radiojurnal

  Urs pe casă în centrul municipiului Sibiu. Foto: captură video - arhivă

Termenul până la care Ministerul Mediului a primit sugestii pentru îmbunătăţirea Ordinului care va stabili în ce situaţii pot fi vânaţi lupii şi urşii din pădurile României a expirat ieri.

Asociaţia pentru Protecţia Mediului "Agent Green", alături de alte opt organizaţii internaţionale de profil, au atras atenţia că ordinul, în forma sa actuală, nu prevede soluţii ce nu implică eutanasierea animalelor care atacă oameni şi nici măsuri de prevenire a acestor situaţii.

Într-o declaraţie pentru Radio România Actualităţi, preşedintele "Agent Green", Gabriel Păun, a menţionat că o posibilă soluţie ar fi alocarea de bani din Fondul de Mediu pentru instalarea de observatoare în păduri şi pentru practicarea unui turism ecologic controlat.

19.000 de români au semnat, până în prezent, o petiţie pentru interzicerea vânătorii de trofee în ţara noastră.

Pe de altă parte, sute de persoane din judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Braşov, zone în care au loc frecvent atacuri ale urşilor, au protestat recent la Bucureşti, solicitând modificarea legislaţiei care protejează aceste animale.


Etichete "Agent Green"observatoare în păduriurşilupi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live