Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 15 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2018
Vizualizari: 463
Comentează add

Vremea se încălzește, dar efectele ploilor torențiale din ultimele zile încă se fac resimțite.

Pericolul de inundații nu a trecut pe râurile din Argeș, Olt și Teleorman

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Vremea se încălzește, dar efectele ploilor torențiale din ultimele zile încă se fac resimțite.

Pericolul de inundații nu a trecut pe râurile din județele Argeș, Olt și Teleorman, care rămân sub incidența unui cod portocaliu până la prânz, în timp ce un cod galben vizează bazinele hidrografice din celălalte regiuni.

Apele se retrag, însă, treptat. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat în această dimineață la Radio România Actualități, că inspectoratele pentru Situații de Urgență sunt în continuare în alertă.

El a făcut apel către populație să nu se aventureze în zone ce pot deveni periculoase în timpul ploilor, după ce aseară patru oameni au murit în comuna Topolog din județul Tulcea, după ce au traversat cu o căruță un pârâu al căuri debit a crescut pe fondul unei furtuni.

Raed Arafat: Situația deja este în curs de normalizare. Noi sperăm că trecem peste situația cu codurile hodrologice fără probleme în plus față de ce am avut până acum. Normal că rămânem pregătiți pentru orice situație care apare. Din nou, apelăm la populație să fie atentă, pentru că azi-noapte s-a întâmplat o tragedie în județul Tulcea, unde doi bunici cu nepoții de 8 și de 4 ani, cu o căruță au încercat să forțeze trecerea la un curs de apă și apele i-au luat. Din păcate toți 4 decedați.

Judeţul PRAHOVA

Chiar dacă situaţia revine treptat la normal, pomperii sunt şi astăzi pe teren în judeţele afectate de intemperii.

Ei au acţionat mai bine de 24 de ore, inclusiv azi-noapte pentru a evacua apa şi nămolul din case, subsoluri, curţi şi pentru a decolmata fântânile.

Ministerul de Interne informează că la această oră mai sunt evacuate preventiv la rude 77 de persoane din localitatea Băbeni din judeţul Vâlcea. Şi în judeţul Prahova apa a distrus drumuri şi gospodării. Corespondenta noastră Simona Uţă ne spune care este bilanţul inundaţiilor de acolo:

Reporter: Simona Uţă - Din cauza apei acumulate pe carosabil, traficul este blocat pe DN1 în localitatea prahoveană Bărcăneşti, în dreptul Liceului Agricol, circulaţia fiind dirijată pe stăzile adiacente. În zonă se află mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care acţionează pentru scoaterea apei de pe carosabil cu motomompele şi pentru realizarea unui dig format din saci umpluţi cu nisip, care să impiedice apa evacuată de pe carosabil să intre în subsolurile blocurilor, de pe marginea drumului naţional. Ploile din ultimele 24 de ore au afectat zeci de gospodării din 8 localităţi, respectiv Lipăneşti, Ploieşi, Streşnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcăneşti şi Brazi, fără să se impună însă evacuarea cetăţenilor. Totodată, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea a patru arbori care au căzut în cursul serii şi nopţii trecute pe carosabil şi pe stâlpii de electricitate în localităţile Plopeni, Gornet-Cricov şi pe DN 1.


Etichete inundațiirâuriArgeșOltTeleorman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live