Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iunie 2019
Vizualizari: 438
Comentează add

Pericol de inundaţii

radiojurnal

Arhivă Foto: Maria Mandita.

Pericolul de inundaţii se menţine în 30 de judeţe din ţară. Sunt în vigoare atenţionări hidrologice cod portocaliu şi galben, cele mai severe fenomene fiind posibile pe râuri din judeţele Argeş, Olt, Dâmboviţa, Ilfov, Teleorman şi Giurgiu.

Creşte şi nivelul Dunării, fluviul fiind sub coduri portocaliu şi galben până sâmbătă. La Tulcea s-a atins cota de atenţie, iar la Giurgiu s-a depăşit cota de inundaţie. În aceste condiţii, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos din Galaţi a emis un aviz care prevede navigaţia cu viteză redusă, cu scopul protejării malurilor şi a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

De asemenea, autorităţile din Tulcea au decis instituirea unor restricţii de viteză pentru autovehiculele care circulă pe digul Măcin-Smârdan şi pentru ambarcaţiuni.

Prefectul judeţului, Lucian Furdui: S-a impus o restricție la digul Smârdan de 70 km/oră. În prezent acela se prezintă bine, dar în scopul de a preveni eventuale deteriorări pe fondul Dunării crescute zic eu că această măsură este oportună. Cei de la Căpitănie au instituit o restricție de viteză în zona localității Maliuc. Pe Canalul Magearu cei de la RBDD instituie o restricţie de viteză.

Vremea va continua să fie instabilă, în cea mai mare parte a ţării, până cel puţin diseară. Potrivit unei informări meteorologice, sunt posibile averse cu tunete şi fulgere, vijelii şi grindină.


Etichete inundatiiatentionari hidrologice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live