Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

6 Februarie 2020
Vizualizari: 644
Comentează add

Stratul de zăpadă nou depus din partea superioară are pe alocuri 10-20 cm şi este instabil cu coeziune slabă la stratul vechi.

Pericol de avalanşe în Munţii Călimani

marcela-german

 Foto: Arhiva/ captură youtube.com.

Salvamont Mureş anunţă că este pericol de avalanşă, risc 3 însemnat, în Munţii Călimani. Stratul de zăpadă nou depus din partea superioară are pe alocuri 10-20 cm şi este instabil, cu coeziune slabă la stratul vechi, poate fi deprins la supraîncărcări mari, riscul fiind mai ridicat în zonele cu acumulări mari de zăpadă şi pe pantele foarte înclinate.
 
La altitudini de peste 1.800 m., pe fondul ninsorilor moderate, a vântului intens şi a transportului de zăpadă asociat, sunt formate placi de vânt ce se pot desprinde cu uşurinţă, antrenând în alunecări şi stratul de zăpadă proaspătă.
 
Pe văi şi în zonele adăpostite se regăsesc depozite mai mari de zăpadă. Salvamontiştii mai atrag atenţia că stratul de zăpadă în Munţii Călimani şi Gurghiu variază între 15-55 de cm., dar se preconizează ninsori şi în zilele următoare, aşa încât echipamentul de iarnă este obligatoriu dacă se planifică o ieşire pe un traseu montan din această zonă.

Etichete Munţii Călimani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live