Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

17 Decembrie 2018
Vizualizari: 613
Comentează add

Prima avalansă observată de echipa Salvamont de serviciu din Baza Dochia s-a produs în acest sfârşit de săptămână în imediata vecinătate a Cabanei Dochia.

Pericol de avalanşe în masivul Ceahlău

geanina-buftea

 

Salvamontiştii nemţeni au emis o atenţionare de avalanşă deși stratul de zăpadă nu este foarte mare, însă consistenţa acestuia cât şi depozitele formate pe versanţi fac posibilă producerea acestui fenomen încă de la începutul perioadei de iarnă.

Bineînţeles, odată cu trecerea timpului şi creşterea straturilor, atât cantitativ cât şi numeric, riscul producerii avalanşelor va creşte considerabil. Prima avalansă observată de echipa de serviciu din Baza Dochia s-a produs în acest sfârşit de săptămână în imediata vecinătate a Cabanei Dochia, mai exact pe faţa vestică a Vârfului Lespezi.

Grosimea faliei a fost de 60 cm, iar lungimea de 40 m. O avalanşă de mici dimensiuni dar suficient cât să antreneze în cădere un grup de oameni şi să-i zdrobească de stânci. Avalanşa s-a spart deasupra traseului Cascada Duruitoarea - Piciorul Şchiop - Cabana Dochia.

 

Etichete Baza DochiaCeahlăuCascada Duruitoareaavalanșăsalvamont

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live