Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

19 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1083
Comentează add

În Munţii Făgăraş şi Bucegi, la altitudini mai mari de 1.800 metri, există pericol mare de producere de avalanşe, riscul fiind de gradul 4, pe o scară de la 1 la 5, informează Centrul Meteorologic Regional Transilvania.

Pericol de avalanşă în Munţii Făgăraş şi Bucegi

carmen-vulcan-sibiu

În Munţii Făgăraş şi Bucegi, la altitudini mai mari de 1.800 metri, există pericol mare de producere de avalanşe, riscul fiind de gradul 4, pe o scară de la 1 la 5, informează Centrul Meteorologic Regional Transilvania–Sud din Sibiu.

Cel mai mare strat de zăpadă este la Bâlea Lac, la peste 2.000 metri în Munţii Făgăraş, unde zăpada măsoară 115 centimetri.

Şi aici pericolul de avalanaşă este mare, de aceea salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor să nu se aventureze în drumeţii montane ci să rămână în zona cabanelor şi a construcţiilor de gheaţă de la Bâlea Lac.

Sâmbătă, 21 ianuarie, este programată sfinţirea Bisericii de Gheaţă de la Bâlea Lac, care a fost ridicată, ca-n fiecare an, lângă Hotelul de Gheaţă.

Slujba va fi oficiată de către mai mulţi preoţi aparţinând unor culte diferite, biserica având un caracter ecumenic.

În anii trecuţi ineditul lăcaş de cult a găzduit câteva botezuri şi cununii religioase, iar pentru această iarnă două cupluri din Marea Britanie au anunţat deja că vor să-şi unească destinele în Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Turiştii care vor să urce la Bâlea Lac sunt sfătuiţi să se intereseze de starea vremii, deoarece telecabina este singura cale de acces în perioada iernii, iar în caz de vânt puternic există riscul ca transportul pe cablu să nu poată funcţiona.

În prezent există o avertizare meteo care anunţă că începând de joi după-amiază (19 ianuarie) se aşteaptă ninsori şi intensificări ale vântului în zona Crişana, Maramureş şi Transilvania.

De asemenea joi noapte şi în cursul zilei de vineri, în zonele montane, inclusiv la Bâlea Lac, va ninge viscolit iar vântul va bate cu putere, în rafale care pot depăşi 80 km pe oră.


Etichete Ştiri Centruriscavalanşă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live