Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI... CU SOARE.. DE SARBATOARE (CONTINUARE) Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

23 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1022
Comentează add

În Ucraina, manifestanţii, protejaţi de căşti de şantier sau de motocilist, aruncă cu pietre şi cockteiluri Molotov. Poliţiştii lansează grenade lacrimogene şi trag cu gloanţe de cauciuc.

"Perdea de foc şi fum" la Kiev

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Violenţe la Kiev. Sursa: Captură Youtube.com

Manifestanţii şi poliţiştii, despărţiţi de o perdea de foc şi fum, într-o luptă de gherilă urbană la Kiev - titrează Agenţia France Presse.

Baricadele din anvelope, ridicate azi-noapte de protestatari, au fost incendiate.

În timp ce manifestanţii, protejaţi de căşti de şantier sau de motocilist, aruncă cu pietre şi cockteiluri Molotov în forţele de ordine, poliţiştii lansează grenade lacrimogene şi trag cu gloanţe de cauciuc.

După confruntările violente din ultimele zile, soldate cu 5 morţi şi sute de răniţi, opoziţia i-a dat un ultimatum preşedintelui Viktor Ianukovici, pe care l-a ameninţat cu declanşarea unei ofensive, în cazul în care nu este dispus la concesii.

Protestatarii cer demisia lui Ianukovici şi organizarea de alegeri anticipate.
   
Ministerul de externe le recomandă cetăţenilor români, care se deplasează pe teritoriul Ucrainei, să evite zonele în care se desfăşoară manifestaţii şi să nu participe la aceste acţiuni, pentru ca riscă să fie pedepsiţi.

Atenţionarea este valabilă îndeosebi pentru zonele centrale ale capitalei Kiev, dar şi pentru alte localităţi în care s-ar putea declanşa manifestaţii.


Etichete KievUcrainaMolotovprotesteviolenţeminister de externeprotestatarialegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live