Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

5 Martie 2015
Vizualizari: 1016
Comentează add

Poliţiştii desfăşoară 19 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și delapidare.

Percheziţii la fundaţii cu activitate în sfera învăţământului

daniela-manuta

Percheziții. Foto: Arhivă.

60 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, desfăşoară 19 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și delapidare.

Potrivit Politiei Capitalei, in perioada 2008-2013 suspecţii, în calitate de reprezentanţi ai unei fundaţii având ca obiect de activitate organizarea unor concursuri şcolare, şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiei cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs prin săvârşirea infracţiunii de delapidare se ridică la suma de circa 7,6 milioane de lei.

Paguba produsă bugetului de stat, prin ascunderea sursei impozabile şi înregistrarea achiziţiilor fictive se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei.

În cauză au fost emise 29 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie aduse la sediul Politiei Capitalei în vederea continuării cercetărilor.

Sesizarea a fost făcută de către ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. 


Etichete percheziţiifundaţiiînvăţământpoliţieşcoliprogramedelapidareprejudiciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live