Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2022
Vizualizari: 267
Comentează add

Fostul președinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea fi cercetat penal pentru corupție, finanțare ilegală a Partidului său Socialist și trădare de patrie.

Percheziții la domiciliul fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon

radiojurnal

   Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.               Foto: Arhivă.

Fostul președinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea fi cercetat penal pentru corupție, finanțare ilegală a Partidului său Socialist și trădare de patrie.

Procurorii au descins cu percheziții în această dimineață acasă la Igor Dodon. De la Radio Chișinău relatează Ala Boțan.

Reporter: Procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție și cei ai Serviciului de Informații și Securitate au inițiat percheziții în această dimineață la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Este vorba despre un dosar penal în care Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită - a precizat pentru presă purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus repornirea urmăririi penale în dosarul numit "Kuliok" în spațiul public. Este vorba despre imaginile video din 2019 în care Igor Dodon apare primind o pungă neagră de la fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, în care se presupune că ar fi bani.

În 2020 Procuratura a refuzat pornirea dosarului penal, pe motiv că nu se putea demonstra că în punga respectivă ar fi fost bani.
 


Etichete Republica MoldovaIgor Dodonperchezitii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live