Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu

19 Mai 2016
Vizualizari: 587
Comentează add

Au avut loc mai multre percheziții la Constanța. Este vizat un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscala şi spălare de bani.

Percheziții la Constanța

mona-constantinescu

Foto: Arhiva.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime au efectuat astazi   40 de percheziţii la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor firme din municipiul Bucureşti şi din judeţele Constanţa, Brăila, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu,  dar şi la sediul  unei institutii  din Constanţa, într-o cauză penală în care s-a  dispus începerea urmaririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscala şi spălare de  bani. 

În cauză, există suspiciunea că în perioada 2010 – 2011 membrii grupului infracţional  au creat un mecanism fraudulos ce a  constat  în înregistrarea în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate achiziţia şi comercializarea de cereale, a unor facturi fiscale fictive, prin interpunerea scriptică a unor societăţi de tip „conductă” şi a unui număr de opt societati comerciale de tip „fantomă”.

Contravaloarea facturilor era achitată prin transfer bancar din contul societăţilor  beneficiare către conturile celor 8 firme „fantomă” sumele de bani fiind retrase în numerar, în baza unor borderouri fictive. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că cele opt societati comerciale nu au functionat la sediile sociale declarate, nu au deţinut logistica necesară derularii unor tranzacţii cu cereale, nu au avut salariaţi, mijloace de transport, utilaje, spaţii de depozitare şi nu au depus declaratii fiscale. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului general consolidat al statului este în sumă  de 4.514.410 lei.


Etichete pechezițiicnstantarector

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live