Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Matei, Argeș

23 Iunie 2015
Vizualizari: 1096
Comentează add

Sunt vizate cabinetele unor medici psihiatri, acuzaţi că cereau mită de la pacienţi pentru eliberarea unor acte privind încadrarea în grad de invaliditate.

Percheziții în cabinetele din Argeș și București ale unor medici psihiatri

cristian-matei-arges

Foto: Arhivă.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează percheziții în mai multe locații din Județul Argeș și Municipiul București. 
 
Sunt vizate cabinetele unor medici psihiatri, acuzaţi că cereau mită de la pacienţi pentru eliberarea unor acte privind încadrarea în grad de invaliditate. 
 
Procurorii cercetează o ”cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune săvârşite de către medici specialişti psihiatri,” se arată într-un comunicat al procurorilor.
 
"Astfel, medicii procedau la internarea fictivă a persoanelor interesate, cărora le eliberau, în schimbul unor sume de bani (circa 500 lei la fiecare internare), documente medicale care confirmau încadrarea în grad de invaliditate, deşi, în realitate, beneficiarii nu sufereau de afecţiunile respective, creându-se prejudicii Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale şi de Sănătate (FNUASS), atât prin cheltuirea nejustificată a sumelor alocate pentru internare, cât şi prin faptul că persoanele beneficiare ale diagnosticelor nereale primeau pensie de invaliditate în mod necuvenit", susţin procurorii. 
 
Din cercetările desfășurate până în prezent, a reieșit faptul că, numai în intervalul aprilie – iunie 2015, aproape 300 de persoane ar fi beneficiat de internare fictivă. 

Etichete medicipsihiatripercheziţiiArgeşBucureştigrad de invaliditateprocurori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live